22. January 2024 malene

I denne uge åbner den første fagfestival for håndværkere

Nu er der ikke længe til den helt nye fagfestival HÅNDVÆRK åbner dørene i Lokomotivværkstedet i København. Festivalen åbner med et brag af en åbningstale af tidligere politiker Poul Nyrup Rasmussen, og der er lagt op til to meget lærerige og underholdende dage, hvor det gode håndværk skal hyldes og der skal sættes fokus på håndværkerbranchen.

Der bliver fart over feltet på den nye festival HÅNDVÆRK den 24. og 25. januar. Ifølge Building Green er det en festival og mere end messe, fordi der ikke kun vil være en udstilling, debatter og oplæg på scenerne, som vi kender det. Der vil også masser af læring og underholdning på standene, arbejdende værksteder, konkurrencer, en scene med live byg, underholdning og mere meget. De besøgende kan for eksempel give sig i kast med 5-kamp, power tools race og se standup med Anders Nielsen, Christian Fuhlendorff og Victor Lander.

På scenerne vil der være debatter om for eksempel fremtidens håndværkerbranche, uddannelse, diversitet, biobaserede materialer og bæredygtighed. Der bliver noget for enhver smag, der er både unge ildsjæle, kendte influencere, folk fra tv-branchen og tunge profiler fra den udførende del af byggebranchen på festivalplakaten. Der er lige nu spænding i luften hos Building Green, der har knoklet ekstra på med festivalen det sidste stykke tid:

– Vi glæder os simpelthen så meget til at se det hårde arbejde udfolde sig på onsdag og torsdag. Vi har prøvet at gøre det hele lidt anderledes end vi plejer og gjort plads til mere spræl og anderledes aktiviteter. Og vi er meget spændte på, hvor mange besøgende, der lægger vejen forbi. Vi ved, det kan tage nogle år at få bygget et nyt, stort event op, men det ser alligevel ud til, der er god tilslutning til festivalen. Vi håber selvfølgelig rigtig mange vil komme forbi på dagene, og det er vores mål, at det skal være en platform, der skal kunne vokse sig større og større med tiden, lyder det fra Sarah Elhauge, direktør, Building Green.

 

Ikke en helt almindelig udstilling

Også på udstillingsdelen adskiller HÅNDVÆRK sig fra den klassiske messe. Der kommer selvfølgelig til at være en masse stande med produkter, materialer og gode tilbud, men der kommer også til at være flere stande med aktiviteter og konkurrencer. En af dem med en stor stand er STARK, der også er støttepartner på festivalen. Her kan de besøgende opleve et arbejdende værksted, hvor kreativitet, bæredygtighed og talent smelter sammen med det gode gedigne håndværk.

– STARK er Danmarks største distributør af byggematerialer, og derfor har vi en særlig forpligtelse til at gå forrest i den grønne omstilling i branchen. På HÅNDVÆRK møder vi håndværkere, entreprenører og de elever, der bliver morgendagens mestre, så festivalen giver os mulighed for at gå i dybden med hjælp og rådgivning med alt fra valg af byggematerialer til dokumentation af stadig skrappere klimakrav. Vores ambition er ganske enkelt at gøre det nemmere for håndværkerne at bygge mere bæredygtigt, siger Britta Korre Stenholt, adm. direktør i STARK.

Carl Ras er også støttepartner og står ligesom STARK klar med en stor og inspirerende stand sammen med Havnens Hænder og Genbyg:

– Hos Carl Ras tror vi på, at det er gennem en fælles indsats, vi kan løfte mængden af godt håndværk, som samtidig arbejder med en klimavenlig dagsorden. Og du kan ikke løfte denne kæmpe opgave, uden at have de udførende håndværkere med på vognen. På Carl Ras-standen kan de besøgende prøve special beslag til CLT-byggeri, deltage i workshops og få vejledning om, hvordan de nemt finder dokumentation på produktets klimaaftryk, fortæller Gorm Rasmussen, CEO, Carl Ras.

 

Alle skal med på den grønne omstilling

Det er ikke en nem opgave, Building Green har kastet sig over. Men hele værdikæden i byggeriet skal være med på den grønne omstilling, hvis der skal ske forandringer, og derfor har de kastet sig ind i den nye festival:

– Det er svært at samle håndværkere og den udførende del af branchen. Vi har før forsøgt at få dem mere repræsenteret på Building Green-events, men nu har vi simpelthen lavet noget kun til den del af byggebranchen i stedet. Vi har oplevet enorm opbakning, men vi hører også, at vi er lidt modige for at kaste os over det, men vi kan simpelthen ikke lade være. Vi skal have alle i byggebranchen med i den grønne omstilling, og alle de kloge hænder i branchen fortjener også at blive hyldet, lyder det fra Sarah Elhauge, direktør, Building Green.