Til februar 2025 løber HÅNDVÆRK af stablen for andet år i træk. Festivalen sætter landets håndværkere og deres arbejde i centrum. En af de virksomheder, som igen udstiller, er Solartag. De vil gå i dialog med deltagerne og udfordre synet på bæredygtighed i byggebranchen.
HÅNDVÆRK samler for andet år i træk branchen til to dage med inspiration, vidensdeling og underholdning for den udførende del af byggeriet.
Sarah Elhauge, som er direktør hos Building Green, der står bag festivalen, glæder sig til at gentage succesen:
– Vi lægger stor vægt på, at festivalen skal være inspirerende for de udførende. Det er vigtigt for os at skabe et mekka for dem, hvor de kan hente ny viden, samtidig med at de har mulighed for at netværke i en afslappet atmosfære. Den feedback, vi har fået fra deltagerne på HÅNDVÆRK, har været virkelig positiv, siger hun.
En af virksomheder man kan møde på festivalen, er Solartag. Virksomheden tilbyder tagløsninger med visuelt samme udtryk som skifertag, som blot er lavet af hærdet glas med integrerede solceller.
Solartag deltog på messen sidste år og oplevede meget stor interesse fra de deltagende:
– Vi glæder os til at tale med mange engagerede fagfolk om fremtidens grønne materialer og produkter. Særligt de unge håndværkere viser stor interesse. De bringer en frisk og nysgerrig tilgang og er ivrige efter at udforske bæredygtige løsninger, fortæller Mikkel Karlsson, som er direktør i Solartag.
Platform til at diskutere bæredygtighed
Mikkel Karlsson ser HÅNDVÆRK som en oplagt mulighed for debattere det gængse syn på bæredygtighed i byggebranchen.
Han mener, at man i højere grad bør se på, hvordan materialer kan skabe langsigtet værdi, der rækker langt ud over enkeltprodukternes miljøprofil.
– Som regelsættene ser ud i dag, er det bedre at lægge et konventionelt tag frem for et solcelletag. Men grøn strøm er samtidig med til at reducere energiforbruget og byggeriets samlede miljøpåvirkning. Her er noget, vi som branche bør diskutere samtidig med at vi lægger politisk pres på for at skabe reelle forandringer,” tilføjer Mikkel Karlsson og tilføjer.
– Den platform havde vi sidste gang HÅNDVÆRK løb af stablen, og jeg er overbevist om, at vi kommer til at have den igen i år. Vi kommer i hvert fald til at gøre vores.
Det glæder direktør hos Building Green, Sarah Elhauge. Hun peger på, at det er en del af ambitionen med HÅNDVÆRK.
– Vores ønske med HÅNDVÆRK er at sætte de udførende håndværkere i centrum. Derfor er det også vores pligt at åbne op og give plads til de leverandører, der har noget på hjerte. På den måde skaber vi en platform til, at de udførende kan blive oplyst i endnu højere grad.
HÅNDVÆRK bliver afholdt d. 5.-6. februar 2025 i DSB’s gamle Lokomotivværksted i København.