27. April 2023 miechristoffersen

Ny festival hylder det gode håndværk

HÅNDVÆRK er navnet på en ny festival for landets håndværkere, der samler branchen til to dage med inspiration, vidensdeling og underholdning for den udførende del af byggeriet. Festivalen, der lanceres af teamet bag Building Green, er en hyldest af det gode, grønne håndværk og skal søge konstruktive løsninger på store og små udfordringer i branchen. Festivalen løber af stablen i januar 2024 og har allerede nu bred opbakning fra faglige organisationer og brancheorganisationer.

En fagfestival for danske håndværkere har længe været på tegnebrættet hos virksomheden bag Building Green, der er landets førende arrangør af konferencer og vidensarrangementer i byggeriet.

Nu røber virksomheden planerne for festivalen HÅNDVÆRK for byggebranchens aktører, der finder sted den 24.-25. januar 2024 i Lokomotivværkstedet i København. Festivalen er den første af sin slags, der samler hele branchen og sætter fokus på det gode håndværk og en grøn fremtid for den udførende del af byggebranchen. Det vil ske gennem forskellige arbejdende værksteder, workshops og udstillinger med fokus på blandt andet grønt byggeri og andre vigtige emner lige fra materialevalg til mangfoldighed i faget.

Byggeriet står over for en række udfordringer de kommende år med færre hænder og øgede krav til bæredygtighed, genbrug, indeklima og meget mere. Derfor er det helt afgørende, at branchen står sammen om at bringe viden og inspiration frem i lyset, mener Sarah Elhauge, der er adm. direktør hos Building Green.

– Vi glæder os til at samle håndværkerne om branchens nye festival, som fejrer det gode håndværk, og her er bæredygtighed selvfølgelig ikke til at komme udenom. Med HÅNDVÆRK har vi skabt en platform specifikt til håndværkerne, hvor deltagerne taler samme sprog og kan udveksle erfaringer og inspirere hinanden til at finde nye idéer og løsninger, som vil bidrage til en grøn fremtid for faget, siger Sarah Elhauge.

Meget mere end en messe

Udover at byde på en spændende blanding af udstillinger og værksteder, vil der være underholdning, faglige diskussioner og debatter fra scenen med bidrag fra både leverandører, fagforbund, politikere og andre, som har indflydelse og viden om branchen.

– Vi er i fuld gang med at sammensætte et program, der bringer ny viden til torvs og samtidig er underholdende. Blandt andet forventer vi, at standup-komikere og debatter vil bidrage til en både sjov og lærerig dag. Der vil også være forskellige konkurrencer, hvor håndværkerne dyster mod hinanden, og i vores værksteder vil der blive arbejdet med alternative materialer inden for både tømrer-, snedker- og murerfaget. Det bliver et brag af en festival, siger Sarah Elhauge.

HÅNDVÆRK møder allerede nu bred opbakning fra en lang række partnere såsom DI, DI Byggeri, Byggeriets Uddannelser og Boss Ladies. Og der er flere på vej, oplyser Sarah Elhauge.

HÅNDVÆRK forventes at blive en gratis, tilbagevendende festival, der samler de udførende i byggebranchen om det gode og grønne håndværk.