Om HÅNDVÆRK
HÅNDVÆRK er skabt af teamet bag Building Green, Insight Events, der har udviklet events og konferencer til byggebranchen siden 2011. De står blandt andet bag Danmarks største bæredygtighedsevents for byggeri og arkitektur Building Green København og Building Green Aarhus, der hvert år samler mere end 10.000 fagfolk. Building Green er toneangivende inden for bæredygtighed i byggeriet og har formået at samle byggebranchen om de vigtige debatter og vidensdeling i mere end 12 år. Efterspørgslen efter at få mere fokus på den udførende del af byggeriet er stor, og derfor har Insight Events nu lavet et nyt initiativ udelukkende med fokus på håndværkere og de udførende i byggeriet.
På HÅNDVÆRK hylder vi håndværkerfaget og det gode håndværk. Du kan blandt andet opleve arbejdende stande, forskellige værksteder hvor der bygges, konkurrencer, udstilling med materialer og løsninger med bæredygtige tiltag. Der vil også være diskussioner og debatter, underholdning og vigtige input fra blandt andet leverandører, fagforbund, politikere, uddannelser og andre, som har indflydelse på branchen.
Hvorfor en event til den udførende del?
Nybyggerier og renovering udført af SMV-håndværkere udgør en stor del af den samlede CO2-udledning fra byggeriet i Danmark. Vi ved, at der sker meget i branchen i forhold til bæredygtighed, og at en del allerede bygger mere bæredygtigt. Hele værdikæden skal tage de valg og beslutninger, der vil skabe mere bæredygtighed i byggeriet. Ansvaret for at tage bæredygtigheden til at højere niveau og tage mere bæredygtige valg ligger hos os alle sammen. Det er en opgave som vi skal løfte på tværs af branchen og i fællesskab.
Lige om lidt mangler vi hænder i byggebranchen, og det er et problem, vi skal løse. Vi har brug for at fremtidssikre branchen, og det kræver både, at der kommer flere håndværkere til faget og at vi bevæger os mod en mere bæredygtig byggebranche. Derfor skal vi have det gode håndværk frem i lyset og vi skal hylde håndværkerfaget. Og det kræver både et fokus på bæredygtighed og et fokus på at få flere unge til at blive håndværkere.
Aktuelle temaer
LCA, lovgivning, og certificeringer
Med de nye regler, der trådte i kraft 1 januar 2023, står hele byggebranchen overfor en ny opgave. Det skaber udfordringer i hverdagen og det er lige nu tidskrævende. Det er både at kunne leve op til klima og co2-målene, samt at kunne lave de LCA-beregninger der er påkrævet.
Certificeringer fylder også meget hos de udførende. Viden om de forskellige ordninger, samt dokumentationskrav ved bl.a. DGNB projekter, er for mange uoverskueligt og svært.
Social bæredygtighed og diversitet
Bæredygtighed i branchen er også social bæredygtighed, og social bæredygtighed handler blandt andet om diversitet. Det handler også om, at vi skal have flere kvinder i byggebranchen og håndværksfagene. Vær med til at sætte fokus på de udfordringer der er i branchen i forhold til kønsdiversitet, hvordan det er at være kvinde i branchen, og hvordan vi kan gøre vilkårene bedre.
Det gode håndværk og materialevalg
Vi skal have mere viden om materialer og hvordan valget af materialer påvirker klima og CO2-udledninger. Specielt vigtigt er det at få mere viden om biobaserede materialer. Disse materialer er tæt forbundet med det gode danske håndværk og den måde der blev bygget på tidligere. Det skal vi have frem i lyset igen og vi skal hylde håndværkerfaget og kvaliteten. Hør mere om deres egenskaber, byggeteknik, indeklima, og CO2-aftryk. Også ressource-optimering, genbrug, spild og affaldshåndtering på byggepladsen er vigtige emner, når vi taler om mere bæredygtighed. Derfor vil du under de to dage bliver klogere på, hvordan du kan træffe valg i hverdagen og hvad det vil betyde for dig.
Hvem kommer på HÅNDVÆRK?
Håndværk samler alle aktører, og sætter med vidensdeling, netværk og inspirationsklub i udviklingen mod mere bæredygtighed i håndværkerfagene.
Du kommer i dialog med følgende: Håndværkere (blandt andet tømrer, snedker, murer), bygningskonstruktører, entreprenører, byggecentre, faglige organisationer, brancheorganisationer, lærlinge under uddannelsen, erhvervsskoler/faglærer og mange flere.