9. January 2024 malene

København har manglet en håndværkerfestival

Når den helt nye festival HÅNDVÆRK slår dørene op den 24. og 25. januar 2024 kan du blandt andet opleve tømrer og komiker Anders Nielsen

Læs et interview med tømrer og komiker Anders Nielsen. Husk at du allerede nu kan tilmelde dig gratis.

 

Hvorfor bakker du op om HÅNDVÆRK?

Jeg bakker op om HÅNDVÆRK, fordi jeg fornemmer at vi befinder os i en brydningstid indenfor byggebranchen. Nu er der en større åbenhed og vilje til positiv forandring og det momentum skal vi udnytte til fulde. HÅNDVÆRK og festivalens mange aktører, kan og skal være med til at fremme de positive fortællinger om byggebranchen og gøre det mere attraktiv for de unge at vælge en erhvervsuddannelse.

 

Hvorfor er det også vigtigt at have det sjovt, når man lærer noget nyt?

Humor er for mig en mere spiselig måde at bearbejde absurditeter og hykleri på. Jeg tror at man med lidt provokation og prikken, kan være med til at skabe større opmærksomhed på forskellige problemstillinger – og derefter handle på dem.

 

Hvorfor synes du håndværkere skal deltage?

Byggebranchen er på mange måde en gammeldags branche, hvor devisen i mange år har været ”sådan har vi altid gjort”. På flere områder trænger branchen til en opdatering – især med tanke på den nye generation, der banker på døren. Der er nok at tage fat på, hvad angår diversitet, arbejdsmiljø og bæredygtighed. Og selvfølgelig håber jeg at håndværkerne vil bakke op om festivalen. Ikke mindst for selv at blive opdateret på branchen, men også så HÅNDVÆRKs Festivalens første år, bliver så stor en succes, at vi er nødt til at gentage det de næste mange år! København har manglet en Håndværkerfestival.

 

Hvad glæder du dig til at opleve?

Programmet er vanvittig stærkt og ambitiøst, så jeg er enorm stolt over selv at være på plakaten. Jeg er allerede blevet inviteret ned til standen, hvor ”Lærlinge for Bæredygtighed” holder til. Så dem skal jeg forbi, men jeg SKAL nå hele vejen rundt. Det bæredygtige projekt Havnens Hænder faciliterer, synes jeg er enormt spændende og så er det altid hyggeligt at svinge forbi Boss Ladies til en god snak! Der er ikke ÈT punkt på plakaten, jeg ikke vil opleve.

 

Det kan du ikke gå glip af

Vil du også opleve Anders Nielsen og de mange andre, der kommer og taler på festivalen, så kan du tilmelde dig gratis lige her og vil du se nærmere på programmet kan du gøre det her.